Collage Building

Barcelona
照片 © Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
照片 © Jose Hevia
建筑师
Vidal Tomás Arquitectes
地址
Carrer del Comte d'Urgell, 08036 Barcelona
年份
2012
费用
100万 - 1亿
楼层
5-20层

The Collage Building – Cultural centre Teresa Pàmies – is an architecture of proximity, connected with the urban landscape and the social necessities of Barcelona.

The project works as a  vertical  city organized by horizontal layers, each one related with the others through perforations and voids. The building groups different facilities: a nursery, a young centre, a library, a community centre  and an auditorium.

This five programs need a close relation with the outside but they have to share the same ground floor. This becomes a social place, permeable and active which connects the surrounding city with the building and the public garden in the block interior.  

The result is a collage of different parts, a sequential promenade of urban episodes.

相关项目

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • 贵州省黔西南州民族文化中心
    西线工作室

杂志

以下出品方的其他项目 Vidal Tomás Arquitectes

Exhibition Mies van der Rohe Award 2015
Barcelona
Casa Alegre
Sant Josep, Ibiza