Collage Building

Barcelona
Foto © Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
Foto © Jose Hevia
Architetti
Vidal Tomás Arquitectes
Indirizzo
Carrer del Comte d'Urgell, 08036 Barcelona
Anno
2012
Costo
1M - 100M
Piani
5-20 Piani

The Collage Building – Cultural centre Teresa Pàmies – is an architecture of proximity, connected with the urban landscape and the social necessities of Barcelona.

The project works as a  vertical  city organized by horizontal layers, each one related with the others through perforations and voids. The building groups different facilities: a nursery, a young centre, a library, a community centre  and an auditorium.

This five programs need a close relation with the outside but they have to share the same ground floor. This becomes a social place, permeable and active which connects the surrounding city with the building and the public garden in the block interior.  

The result is a collage of different parts, a sequential promenade of urban episodes.

Progetti collegati

  • Lifestyle Finland
    Lien Tran Interior Design
  • The Wellness Loft
    Lien Tran Interior Design
  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO

Rivista

Altri progetti di Vidal Tomás Arquitectes

Exhibition Mies van der Rohe Award 2015
Barcelona
Casa Alegre
Sant Josep, Ibiza