"La Nau" Industrial Building Renovation for Cultural Equipment

Barberà del Vallès
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
Architects
Meritxell Inaraja i Genís
Address
Carrer Arquímedes 8, 08210 Barberà del Vallès
Year
2020
Cost
100K - 1M
Stories
1-5 Stories
Client
AMB - ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA, AJUNTAMENT DE BARBERÀ DEL VALLÈS
Team
Col.laboradors Arquitectura: Laura Bigas - Amàlia Casals - Josep. M Cubí - Ester Serradell (arquitectes), Col.laboradors Estructura: DSM Arquitectes - Samuel Molist (arquitecte), Col.laboradors Instal.lacions: Teyle - Técnica y Legalización SLP, Arquitectura Tècnica: Bernat Ros (arquitecte tècnic), Col.laboradors Amidaments i Pressupost: Control y Gestión de Obras y Proyectos SLP - Àngel Gil - Joan Just Caro (arquitectes tècnics), Constructor: UTE Connecta Barberà (Voltes Connecta SLU-Voltes SLU)

The "Nau", a young and creative space in Barberà del Vallès, is the result of the internal reform of an industrial warehouse, which has been transformed into a cultural centre. The space promotes artistic creation and diffusion activities, concerts, and recreational and training activities for young people.

The proposal uses the elements of the original warehouse as an indoor space, well-lit, multipur-pose and the first protective skin of large dimensions, ideal for hosting multiple activities, and cre-ates a second and smaller box that hosts those specific activities that need thermal and acoustic insulation such as workshops and training sessions.

The warehouse structure keeps its initial condition, with the trace of paintings and finishes of pre-vious reforms. The gap between the entrance and the ground floor of the building allows for the creation of a large hall as a balcony over the rest of the space, which can be used for different purposes and activities.

The new box built inside from a metal structure and whip tank walls is shown with a new facade on this great interior bouyard.

Related Projects

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Magazine

Other Projects by Meritxell Inaraja i Genís

Restoration of Vic City Walls
Vic
Historical Archive of The Ribera d'Ebre Region
Móra d'Ebre
Historical Archive of The Garraf Region
Vilanova i la Geltrú
La Seca
Barcelona
La Seca - 2
Barcelona
Castle Tower Restoration
Santa Margarida de Montbui