"La Nau" Espai Jove i de Creació

Barberà del Vallès
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
Architects
Meritxell Inaraja i Genís
Adreça
Carrer Arquímedes 8, 08210 Barberà del Vallès
Any
2020
Preu
100.000 - 1 milió
Pisos
1-5 pisos
Client
AMB - ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA, AJUNTAMENT DE BARBERÀ DEL VALLÈS
Equip
Col.laboradors Arquitectura: Laura Bigas - Amàlia Casals - Josep. M Cubí - Ester Serradell (arquitectes), Col.laboradors Estructura: DSM Arquitectes - Samuel Molist (arquitecte), Col.laboradors Instal.lacions: Teyle - Técnica y Legalización SLP, Arquitectura Tècnica: Bernat Ros (arquitecte tècnic), Col.laboradors Amidaments i Pressupost: Control y Gestión de Obras y Proyectos SLP - Àngel Gil - Joan Just Caro (arquitectes tècnics), Constructor: UTE Connecta Barberà (Voltes Connecta SLU-Voltes SLU)

La Nau, un espai jove i de creació a Barberà del Vallès, neix a partir de la reforma interior d’una nau industrial, que es transforma en equipament cultural. L’espai promou activitats de creació i difusió artística, concerts i activitats de lleure i formació per als joves.

La proposta aprofita les virtuts de la nau existent com a espai cobert, ben il•luminat, polivalent i primera pell protectora de grans dimensions, idoni per acollir activitats múltiples. A l’interior crea una segona envolvent més petita, com una caixa de fusta, per desenvolupar-hi les activitats con-cretes que necessiten aïllament tèrmic i acústic com ara tallers, aules i bucs d’assaig.

L’estructura de la nau manté l’estat original, amb la traça de pintures i acabats de reformes ante-riors. El desnivell existent entre l’accés i la planta baixa de la Nau permet crear un gran vestíbul com un balcó sobre la resta de l’espai utilitzable per a espectacles i activitats de diferents formats.

La caixa construïda a l’interior a partir d’una estructura metàl•lica i parets de tancament de fusta es mostra com una nova façana abocada sobre aquest gran buit interior.

Projectes relacionats

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Revista

Altres projectes per Meritxell Inaraja i Genís

Restauració de les muralles de Vic
Vic
Arxiu Històric Comarcal de la Ribera d'Ebre
Móra d'Ebre
Arxiu Històric Comarcal del Garraf
Vilanova i la Geltrú
Rehabilitació de l'Antiga Fàbrica de la Moneda 'La Seca' per a Espai Escènic Brossa
Barcelona
La Seca - 2
Barcelona
Restauració del Castell de la Tossa de Montbui
Santa Margarida de Montbui