Escola Pública Clara Campoamor, Alaquàs

València
Fotografia © MSA+A
Fotografia © Cyes Infraestructuras S.A.
Fotografia © MSA+A
Fotografia © MSA+A
Fotografia © MSA+A
Fotografia © MSA+A
Fotografia © MSA+A
Fotografia © MSA+A
Fotografia © MSA+A
Fotografia © MSA+A
Architects
MSA+A
Localització
València
Any
2005
Preu
Ocult
Pisos
1-5 pisos

La nova escola s'organitza en dos cossos alineats als dos carrers que suporten fronts potents d'edificació residencial, obrint així el centre del solar cap al sud-est, cap a les vistes sobre els espais lliures contigus a l'Albereda de les Autonomies i al torrent. D'aquesta manera la nova edificació actua com a límit del continu urbà edificat, oferint una tercera façana a la desdibuixada plaça de la Llibertat.

L’edifici d'aulari s’estructura linealment en planta baixa i dos pisos. La futura ampliació prevista l’estendrà fins a l'ocupació total del front del solar. La disposició nord/sud de les façanes permet orientar totes les aules amb ocupació permanent a migdia, i els tallers, laboratoris i demés dependències d'ocupació ocasional, a nord.

Les finestres de les aules s'equipen amb doble vidre de baixa emissivitat amb cambra, en la que s’allotgen persianes venecianes metàl•liques regulables. Un sistema de lamel•les exteriors de gran format configura una gelosia exterior de control solar que, a l'espai destinat a biblioteca, és regulable.

La supressió d’algunes aules genera porxos i terrats en diversos punts dels diferents pisos de l’edifici, a través dels quals es ventilen i s’il•luminen directament els passadissos.

Un sistema de finestrons practicables incorporats als tancaments interiors de les aules facilita la seva ventilació creuada.

Un gran porxo acull l'accés principal al centre i el programa esportiu cobert. Sota aquesta coberta tan sols es tanquen els espais corresponents al poliesportiu i a la cafeteria. La resta constitueix un gran espai obert organitzat amb els murs necessaris per a fer possibles els jocs del frontó, la galotxeta i el trinquet, al voltant d'una plaça coberta que és espai de relació i de jocs quan cal protegir-se del sol excessiu o de la pluja.

En la trobada dels dos edificis, que configura la façana a la plaça de la Llibertat, se situa l'entrada principal al recinte, on es concentren els accessos independents a l’aulari i a les instal•lacions complementàries de l’escola. L'edifici que allotja les dependències administratives i de direcció contribueix a formalitzar aquest accés múltiple, alhora que el controla de manera simbòlica i efectiva.

Projectes relacionats

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Revista

Altres projectes per MSA+A

Aeroport Regional d'Olsztyn-Masuria
Olsztyn, Poland
Illa Autosuficient Cristóbal de Moura
Barcelona
Casa a Sa Farola
Ciutadella, Menorca
Torre Nova Diagonal
Barcelona
Banc Africà de Desenvolupament - Ampliació de la Seu Central
Abidjan, Côte d'Ivoire