Row House

Olot, Girona
照片 © Hisao Suzuki
照片 © Hisao Suzuki
照片 © Hisao Suzuki
建筑师
RCR Arquitectes
位置
Olot, Girona
年份
2012


In the architects’ home town, a new house was inserted into the space between two walls when an old house was removed. The main façade has been preserved, as required by the town for heritage purposes, and the new house is conceived as a single space with “floating” platforms at different levels to create the interior living spaces. Several of the platforms serve as seating benches and frame the space.

 


Although the space is almost entirely open, privacy is afforded by limiting views to some areas. There are two side corridors that run along the depth of the building, encased with steel slats extending to the ceiling that houses the staircases, bathrooms, and utility rooms. The wall towards the back garden is glass, fusing interior and exterior.

 


The idea pursued throughout the entire project is to return to what is essential to a home, reducing the number of parts to those that are absolutely necessary, and rethinking the nature of the house to allow the life inside to flow naturally.

相关项目

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

杂志

以下出品方的其他项目 RCR Arquitectes

Les Cols Restaurant, Pavilions and Marquee
Olot
Soulages Museum
Rodez, 法國
La Lira theatre public domain
Ripoll
Bell–Lloc Winery
Palamós, Girona
El Petit Comte Kindergarten
Besalú, Girona
Barberí Laboratory
Olot, Girona