Row House

Olot, Girona
Photo © Hisao Suzuki
Photo © Hisao Suzuki
Photo © Hisao Suzuki
Architecten
RCR Arquitectes
Locatie
Olot, Girona
Jaar
2012


In the architects’ home town, a new house was inserted into the space between two walls when an old house was removed. The main façade has been preserved, as required by the town for heritage purposes, and the new house is conceived as a single space with “floating” platforms at different levels to create the interior living spaces. Several of the platforms serve as seating benches and frame the space.

 


Although the space is almost entirely open, privacy is afforded by limiting views to some areas. There are two side corridors that run along the depth of the building, encased with steel slats extending to the ceiling that houses the staircases, bathrooms, and utility rooms. The wall towards the back garden is glass, fusing interior and exterior.

 


The idea pursued throughout the entire project is to return to what is essential to a home, reducing the number of parts to those that are absolutely necessary, and rethinking the nature of the house to allow the life inside to flow naturally.

Gerelateerde projecten

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Magazine

Andere projecten van RCR Arquitectes

Les Cols Restaurant, Pavilions and Marquee
Olot
Soulages Museum
Rodez, Frankrijk
La Lira theatre public domain
Ripoll
Bell–Lloc Winery
Palamós, Girona
El Petit Comte Kindergarten
Besalú, Girona
Barberí Laboratory
Olot, Girona