Vivi's house

Vallromanes
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Arquitectos
Comas-Pont Arquitectes
Endereço
c/dels Pins, 41, 08188 Vallromanes
Ano
2010
Custo
100K - 1M
Pisos
1-5 Stories

The house is placed on the ground to adapt to the existing slope, dividing the program like steps. A waved ramp allows the access to the house. There are three existing levels and the house’s place faces all rooms to south and provides them of great views, a patio in the middle allows light in the access. The building is semi-buried, this fact let’s the continuity of the existing landscape above the house through vegetal roofs, these two elements give thermal inertia to the building.

The house was finished with Vinaixa’s stone with three different wide, used like a brick facade, reinforcing the horizontal house idea and achieving a perfect integration with the existing granite sand. Lateral facades are opaque contrary to south facades, where all rooms are faced to, these are full glazed and protected from the sun light by large concrete porches. The garden is treated with native vegetal species to integrate the house in the Mediterranean forest environment.

Projetos relacionados

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Revista

Outros projetos por Comas-Pont Arquitectes

Absences
Sevilla
Memorial to 110 years of Leon’s kingdom sculpture
Astorga
House in forest
Muntanyola
Nursery
Manlleu
Rehabilitation of towerbell of Pietat Church
Vic
Furriols building
Vic