Vivi's house

Vallromanes
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Photo © Jordi Comas Mora
Architecten
Comas-Pont Arquitectes
Adres
c/dels Pins, 41, 08188 Vallromanes
Jaar
2010
Kosten
100K - 1M
Verhalen
1-5 Stories

The house is placed on the ground to adapt to the existing slope, dividing the program like steps. A waved ramp allows the access to the house. There are three existing levels and the house’s place faces all rooms to south and provides them of great views, a patio in the middle allows light in the access. The building is semi-buried, this fact let’s the continuity of the existing landscape above the house through vegetal roofs, these two elements give thermal inertia to the building.

The house was finished with Vinaixa’s stone with three different wide, used like a brick facade, reinforcing the horizontal house idea and achieving a perfect integration with the existing granite sand. Lateral facades are opaque contrary to south facades, where all rooms are faced to, these are full glazed and protected from the sun light by large concrete porches. The garden is treated with native vegetal species to integrate the house in the Mediterranean forest environment.

Gerelateerde projecten

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Andere projecten van Comas-Pont Arquitectes

Psychological Medical Center
VIC, Barcelona
Urbanization of Historical downtown
Ripoll
House in forest
Muntanyola
Absences
Sevilla
Rehabilitation of towerbell of Pietat Church
Vic