Loft Poblenou

Barcelona
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Drawing © sbA
Drawing © sbA
Arquitectos
sandy brunner Architecture
Localização
Barcelona
Ano
2015
Equipa
Sandy Brunner, Maria Puebla Escola

The intervention involves the transformation of a commercial premise in the Poblenou neighborhood into a residential duplex. We are talking about a compact, practical, and well-lit dwelling achieved through a design that focuses on courtyards, terraces and optimising space.

The foyer is conceived as a green transition area leading to the living room, facilitating a smooth transition between the street and the relaxation areas of the residence. This creates a distance between the door and the street, where vegetation and a respectful area are situated.

To access the upper part of the residence, the staircase becomes a light and sculptural piece, supported by moving black profiles, with a step detaching itself from the staircase to become a bench.

Upon reaching the upper floor, the wide and luminous terrace stands out, radiating light into the interior. Additionally, an engaging workspace is created where the furniture faces the entrance and the double-height area.

Projetos relacionados

  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects
  • Haunsbergstraße | 1. Preis
    Architektinnen Schremmer.Jell ZT GmbH

Revista

Outros projetos por sandy brunner Architecture

Apartment Eixample
Barcelona
Apartment Glòries
Barcelona
Office Terrace Isolutions
Barcelona
Auditorium ESB
Barcelona
Penthouse Sarria
Barcelona