Loft Poblenou

Barcelona
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Photo © Coral Solari
Drawing © sbA
Drawing © sbA
Architecten
sandy brunner Architecture
Locatie
Barcelona
Jaar
2015
Team
Sandy Brunner, Maria Puebla Escola

The intervention involves the transformation of a commercial premise in the Poblenou neighborhood into a residential duplex. We are talking about a compact, practical, and well-lit dwelling achieved through a design that focuses on courtyards, terraces and optimising space.

The foyer is conceived as a green transition area leading to the living room, facilitating a smooth transition between the street and the relaxation areas of the residence. This creates a distance between the door and the street, where vegetation and a respectful area are situated.

To access the upper part of the residence, the staircase becomes a light and sculptural piece, supported by moving black profiles, with a step detaching itself from the staircase to become a bench.

Upon reaching the upper floor, the wide and luminous terrace stands out, radiating light into the interior. Additionally, an engaging workspace is created where the furniture faces the entrance and the double-height area.

Gerelateerde projecten

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Magazine

Andere projecten van sandy brunner Architecture

Apartment Eixample
Barcelona
Apartment Glòries
Barcelona
Office Terrace Isolutions
Barcelona
Penthouse Sarria
Barcelona
Auditorium ESB
Barcelona