Floating Box House

Austin, Texas, USA
Arquitectos
GLUCK+
Ano
2006

Standing amid a grove of two hundred landmarked live oaks, significant portions of this house were built below grade to maintain the rural landscape of the site. Between the ground plane and the floating box is an entirely transparent glassed enclosure that gives the living room, dining room, and kitchen unobstructed views of the natural surroundings on one side and the Austin skyline on the other. The stainless steel structure holds all the mechanicals for the house and produces the illusion of a wall-less space and a floating box above.

Moving through the building, the sectional complexities add to the spatial experiences inside and outside the house. The sunken courtyard, formed by a sharp cut in the earth, connects the ground floor to the transparent living room by an upward-sloping grass ramp. This ramp becomes the roof of the buried sections, with skylights cutting through the grass to provide natural light for the spaces below.

Projetos relacionados

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Revista

Outros projetos por GLUCK+

Duke University Marine Laboratory
Beaufort, North Carolina, USA
Farmhouse with Lap Pool
Worcester, New York, USA
Bar House
Aspen, Colorado, USA
Bronx Preparatory Charter School, Bronx
Bronx, New York, USA
Cary Leeds Center for Tennis & Learning
Bronx, New York, USA