Bar Nou

Barcelona
Picture © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Drawing © MAIO
Drawing © MAIO
Arquitectos
MAIO
Endereço
Ronda Universitat, 13, 08007 Barcelona
Ano
2015
Custo
0 - 100K
Pisos
1-5 Stories

The refurbishment of the existing space, located near the center of Barcelona, demanded the creation of a new and easily recognizable spatial identity. To that end, a new vaulted ceiling system was created in order to provide domesticity while keeping a continuous perception of space. The system can be extended, reduced or repeated in other locations without losing its identity. The ceiling vaults are extended up to the front line of the façade and intersect the windows and the walls in a free way. Thus, the encounter of the vaults with the preexistence is made visible through the windows, which render visible the section of the interior space and its domestic atmosphere. On the access facade the timber frame of the ceiling is shown in order to make clear its non structural nature and strengthen its scenographic nature.

Projetos relacionados

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Revista

Outros projetos por MAIO

Exhibition display
BARCELONA
MAIO Studio
Barcelona