Escalera Umbral

Ribes de Freser
Photo © @adriagoula
Photo © @adriagoula
Photo © @adriagoula
Photo © @adriagoula
Drawing © @comaspont
Drawing © @comaspont
Architects
Comas-Pont Arquitectes
Address
Ventaiola 2, Veïnat Ribesaltas, 17534 Ribes de Freser
Year
2020
Calculist
Manuel arguijo
Carpenter
Segi Martinez

Connect the house with the lower floor, that was the initial corder.

We placed the staircase outside the house, open to the landscape vieurs, and enlarged its landing to tur nit into an entrance gallery. A threshold that transforms the way of accessing the house. It has no definite use but the opportunities seem multiple ... it may be the makeshift office during the pandemic, or a place where the children build a scalextric. Someone can practice yoga with the morning sun or be the meeting place for family members.

The lightness contrasts to the existing massif. The warm interior light welcomes you. The landscape floods the interior space, filtered by slats or framed in the staircase, so when you go up or down, the vision is distracted.

Related Projects

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Magazine

Other Projects by Comas-Pont Arquitectes

Psychological Medical Center
VIC, Barcelona
Urbanization of Historical Downtown
Ripoll
House in forest
Muntanyola
Absences
Sevilla
Marta Mata School
Barberà del Vallès