CAP Riells | Viabrea

Riells I Viabrea
照片 © @adriagoula
照片 © @adriagoula
照片 © @adriagoula
照片 © @adriagoula
照片 © @adriagoula
照片 © @adriagoula
照片 © @adriagoula
照片 © @jordicomas
图纸 © @comaspont
图纸 © @comaspont
建筑师
Comas-Pont Arquitectes
地址
C/ de baix s/n, 17404 Riells I Viabrea
年份
2021
Constructor
Micaló Raimó
Structuralist
Estudi103
Engineer
Font i Armengol
Acoustic
Sis Consultoria
Environmental techniques
Societat Organica

The project recognizes the views of its surroundings by introducing the landscape inside the building through a linear courtyard related to the waiting rooms. A square marks access to the CAP, providing a widening of the sidewalk.

A Primary Care Center (CAP) is an ideal public facility to consider the health of people from the construction itself, minimizing the generation of CO2 in the life cycle of materials and ensuring a healthy environment in the interior. The use of the structure with microlaminated wood (CLT) for the first time in a CAP in Catalonia, generates a conceptual dialogue with the forests of Montseny (biosphere reserve) visible from the building, reduces the execution deadlines and waste and allows to achieve the highest energy rating A.

The corrugated steel sheet, smooth or microperforated, allows to solve the façade with a single material getting an austere and elegant building but with different nuances and perceptions that helps to preserve privacy or protect from solar radiation when necessary. Inside, the wooden structure is left visible, getting a more friendly and domestic atmosphere.

相关项目

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

杂志

以下出品方的其他项目 Comas-Pont Arquitectes

Psychological Medical Center
VIC, Barcelona
Urbanization of Historical Downtown
Ripoll
House in forest
Muntanyola
Absences
Sevilla
Escalera Umbral
Ribes de Freser