Transformation of the area around the station

 回到项目列表
地址
Viale Giovanni Falcone, 43121 Parma, 意大利
年份
2014
费用
1亿 - 10亿
楼层
5-20层

As in so many European cities, in Parma the railway is a major urban barrier, above all in the area near the station, which suffers from a lack of communication between two radically differentiated sectors: one to the south, well connected with the city centre and the areas of new growth by way of a discreetly monumental square, and the other to the north, a disordered, suburbialized neighbourhood full of derelict warehouses and obsolete factories, poorly connected with the central areas. A reappraisal of the railway facilities has provided the opportunity to remodel this area according to the following premises: 1) construction of a new station beneath the tracks that will also ensure ease and clarity of communication between the two sectors; 2) creation of an urban space to the north that will be the continuation of the square in the south (Piazzale Carlo della Chiesa), with an evident centrality, defined by a coherent architecture; 3) construction of a large underground car park and a bus station. 4) laying out of a street system that effectively relates this sector to the city’s general traffic network. The compositional plan is based on imposing a 7% gradient on Piazzale Carlo della Chiesa in order to slope it down to 8.50 m beneath the railway tracks: not only the landscaped central space but also the two lateral roads that give access to the station and link through to the N sector where the continuity of the square is emphatically affirmed by a 270 x 55 m urban space that will generate the transformation of the neighbourhood as a whole. This operation is complemented by an underground car park and a bus station.

以下出品方的其他项目 MBM Arquitectes

Neápolis building. Space for the technology and ideas
Vilanova i la Geltrú
Cental Police Station. Mossos D'Esquadra
Barcelona
La Casa del Xuklis
Barcelona
Appartment building "The white Tower"
L'Hospitalet de Llobregat. (Barcelona)
New office building for RBA editors
Barcelona
University Technocampus
Mataró (Barcelona)