L'estudi català González Hinz Zabala construirà el nou museu de la Bauhaus de Dessau

Silvia Pujalte Toledo
22. 十二月 2015
Nou Museu de la Bauhaus de Dessau, exterior (Cortesia de addenda architects)

No obstant això, la proposta de l'estudi català de Roberto González, Anne Katharina Hinz i José Zabala Rojí juntament amb la paisatgista barcelonina Roser Vives ha aconseguit imposar-se finalment a la de l'oficina Young & Ayata de Nova York a la qual se sumava el disseny paisatgístic de Misako Murata.

El projecte de González Hinz Zabala (addenda architects), ofereix "un joc de contrastos entre solidesa i lleugeresa, opacitat i transparència, sistema i flexibilitat", segons explica l'estudi a la seva pàgina web. I és que, l'elegant prisma paral·lel a la Kavalierstrasse que proposa l'oficina de Barcelona és en realitat una gran biga embolicada amb un marc estructural exterior  i suspesa sobre un espai públic permeable.

Nou Museu de la Bauhaus de Dessau, façana (Cortesia de addenda architects)

"El projecte em fascina per la seva lleugeresa i permeabilitat i reflecteix la tradició arquitectònica de la Bauhaus", ha afirmat el president del Consell d'Administració de la Fundació, el Ministre de Cultura de l'Estat Federat de Sajonia-Anhalt, Stephan Dorgerloh.

El nou museu de 3.500 metres quadrats albergarà 40.000 obres, des de petites fotos a mobles, i és realitzable amb un pressupost d'execució de 25 milions d'euros “sense haver de renunciar a qualitat arquitectònica i funcionalitat", segons paraules de la directora de la Fundació Bauhaus Dessau, Claudia Perren. 

La inauguració del nou Museu de la Bauhaus de Dessau està prevista per 2019, coincidint amb la celebració del centenari del naixement d'aquest moviment. En aquests moments s'estan construint també nous museus de la Bauhaus a Berlín i a Weimar, ciutat a la qual l'arquitecte Walter Gropius va fundar aquesta escola l'any 1919.

Nou Museu de la Bauhaus de Dessau, vestíbul (Cortesia de addenda architects)

此类别的其他文章