Concéntrico 05

Andrea Pala, Ilaria Carboni
28. februari 2019

L'esdeveniment es realitza anualment des del 2015. El seu objectiu és ajudar el ciutadà a redescobrir els espais de la ciutat que en el dia a dia s'han perdut. L'Arquitectura i el Disseny es converteixen en les eines que activen la reflexió dels habitants sobre l'entorn urbà.

Aquests instruments es manifesten en diferents formats: instal·lacions, exposicions, trobades, actuacions, tallers. Cada activitat està creada per arquitectes i dissenyadors que experimenten i exploren nous camps del disseny en l'àmbit urbà, establint un diàleg entre el patrimoni i l'arquitectura contemporània.

Aquesta nova edició del Festival ha involucrat tres espais de la ciutat de Logronyo: la PlaçaEscuelas Trevijano, la Plaçade Santa Ana i la Viña Lanciano de Bodegas LAN. En aquests llocs s'ha convocat un concurs per a la realització d'un pavelló i dues instal·lacions. 

El jurat va triar els tres guanyadors després de visionar 120 propostes.

Els arquitectes Pablo Losa Fontangordo Gadea Burgaz de Madrid són els guanyadors del concurs del pavelló amb la proposta Viatge al voltant del castanyer. “El projecte ha estat seleccionat pel seu caràcter icònic i geometria singular, que respon a l'ús del Pavelló com a fita del festival. La seva disposició en planta, al voltant del castanyer existent, l'integra en la plaça ampliant la seva connexió i ús de l'espai circumdant. Partint d'una geometria circular, proposen una arquitectura oberta que configura un filtre que es mimetitza amb l'element vegetal”. 

Viaje alrededor del Castaño _ Pablo Losa Fontangordo y Gadea Burgaz. Font: concentrico.es

Les columnes misterioses és la proposta guanyadora per a la Plaça de Santa Ana, presentada pel despatx Londinenc EBBA Architects– Benni Allan, Ivana Cobejova, Gabi Meszaros. “El projecte ha estat seleccionat pel caràcter suggeridor dels nous espais generats. A través de la repetició d'un element existent, (la columna) la plaça es transforma de dia i també de nit. Unes columnes que en mimetitzar-se amb el seu context, ens proposen romandre, observar i recórrer l'espai en les seves diverses disposicions”.

Las columnas misteriosas _ EBBA Architects. Fuente: concentrico.es

Finalment Stairway to heaven de Juan Llamazares Argüelles de Madrid és la proposta guanyadora per a la instal·lació en la Viña Lanciano de Bodegas LAN. “El projecte ha estat seleccionat per la seva singularitat i força en diàleg contrastat amb el paisatge. El seu caràcter simbòlic, de fita i alhora de mirador, i la seva escala, incorporen un recorregut ascendent entre les vinyes i el territori durant els dies del festival”. 

Stairway to heaven _ Juan Llamazares Argüelles. Font: concentrico.es

El Festival es celebrarà del 26 d'Abril a l'1 de Maig de 2019. Una ocasió imperdible per a descobrir l'entorn urbà de Logronyo a través d'una mirada diferent.

Andere artikelen in deze categorie