Centro Botín

Santander, Spain
Planificateurs en éclairage
Artec Studio
Lieu
Santander, Spain
Année
2017
Client
Fundación Botín
Équipe
ARCHITECT: Renzo Piano Building Workshop RPBW architects; Luis Vidal + arquitectos, PHOTO: ©Roland Halbe & ©Enrico Cano

A “ship” anchored in a see of reflections

The lighting design creates a relationship at night that links the new building, the sea and the city, without being overly obvious and giving the area a new character. The light explores the feeling of lightness, reinforcing the architectural concept. Interacting with the pearl coloured tiles and the translucent glass, the light transforms the building into a “ship” anchored in a sea of reflections.

The Pachinko, the nexus between the two lobes, provides an elegant lamp in the dark and eases access to the museum’s exhibition rooms which are fitted with led projectors capable of illuminating all types of exhibition.

Projets liés

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Magazine

Autres projets de Artec Studio

Lagares Showroom
Girona
Tevilah
México City, Mexico
Manacar Tower Facade
México City, México
New Perelada Winery
Girona
De Krook Library
Bélgica, Belgique