HOK + TAC Arquitectes guanyadors del concurs per al Nou Palau Blaugrana

Silvia Pujalte Toledo
2. Februar 2016
Imatge panoràmica del Nou Palau Blaugrana

L’equip HOK + TAC Arquitectes s’ha imposat a les propostes de Pattern Architects + Massip-Bosch Arquitectes, GMP + GCA Arquitectes, Make + BCQ Arquitectes, Francisco Mangado Arquitectos + Bach Arquitectes + R. Sanabria Arquitectes + I. Paricio i Wilkinson Eyre Architects + Alonso Balaguer Riera Arquitectes. El Jurat, format per cinc membres del Futbol Club Barcelona, tres membres del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i un membre de l'Ajuntament de Barcelona, ha volgut fer constar en acta la seva felicitació i agraïments a tots els equips participants per l’alt nivell i qualitat de les propostes presentades. 

L'equip dels nord-americans HOK Architecture destaca per projectes com l’American Airlines Arena de Miami, el Nationwide Arena d’Ohio o l’Stockton Arena, a Califòrnia. D'altra banda els catalans TAC Arquitectes, liderats per Eduard Gascón, han desenvolupat projectes de tot tipus a Barcelona com el premiat Parc del Turó de Can Mates, el Centre Tecnològic de Manresa i diferents edificis d’oficines a Barcelona.

El jurat ha valorat “l'innovador concepte de palau multifuncional, així com “la seva permeabilitat, flexibilitat i personalitat”. A partir d’ara, l’equip guanyador treballarà conjuntament amb els equips tècnics del Club i de l’Ajuntament de Barcelona per concretar i aprofundir en la integració de les noves instal·lacions amb la resta de l’Espai Barça i de la ciutat.   

Està previst que les obres del Nou Palau Blaugrana comencin durant la temporada 2017/18 i finalitzin durant la temporada 2019/20. El complex del nou Palau s’ubicarà a l’actual ubicació del Miniestadi, a tocar de la nova estació Camp Nou de la Línia 9, i comptarà amb tres espais que podran funcionar independentment. D’una banda, un gran palau multifuncional, amb capacitat per a 10.000 espectadors en competicions esportives. De l’altra, una pista auxiliar amb capacitat per a 2.000 espectadors, i amb una pista de gel complementària. 

En les pròximes setmanes està previst que el jurat esculli el projecte guanyador del Nou Camp Nou. Recordem que els vuit equips que aspiren a l’elecció final són: AECOM + B720 Arquitectes, Arup Sport + Taller d’Arquitectura Ricardo Bofill, BIG + IDOM + BAAS Arquitectes, Gensler Sport + OAB, HKS + COX + Batlle i Roig Arquitectes, KSS + Mateo Arquitectura, Nikken Sekkei + Joan Pascual i Ramon Ausió Arquitectes i Populous + MIAS Arquitectes + RCR Arquitectes.
 

Andere Artikel in dieser Kategorie