Lagares Showroom

Girona
Lighting Designers
Artec Studio
Localització
Girona
Any
2009
Client
Lagares Producciones de Disseny S.L.
Equip
ARCHITECT - RCR Arquitecte, PHOTO - ©Hisao Suzuki

When shadow becomes an essential

The lighting concept was to treat the background as part of the object. The shadow becomes an essential element of the object, the same way that, in a Japanese Zen garden, the rocks, moss, and sand or gravel join together in a single, unified space. The overall effect is one of peace and elegant simplicity, as well as beauty. The lighting design creates a composition of light and shadow; the components are the object on display, its shadow, and the way the light touches the floor. A line of lights attached to the ceiling and halogen lamps of very narrow beam illuminate each object from above, creating a shadow directly below it on the floor.

Shadows are neatly ordered, reinforcing the visual sense of levitation introduced by supporting the toilets with tensioned steel threads.

Projectes relacionats

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Revista

Altres projectes per Artec Studio

De Krook Library
Bélgica, Belgium
New Perelada Winery
Girona
Enigma
Barcelona, Spain
Dream and Nature
La Biennale di Venezia, Italy, Italy
Tevilah
México City, Mexico