Commercial Center Diagonal Mar

Fotografia © Marek Jarosz
Fotografia © Marek Jarosz
Fotografia © Marek Jarosz
Fotografia © Marek Jarosz
Fotografia © Marek Jarosz
Lighting Designers
BMLD
Any
2018
Preu
Ocult
Pisos
Ocult
Client
DWS
Equip
Architect: Francesc Rife Studio - CBRE - CC245, Project Manager: CBRE, Engineer: JG Ingenieros

The mall’s shape is rectangular in floorplan and its long corridors act as main axis, visually interrupted by three rotundas, one main one at the center of its length and two secondary ones located at the end of the hallway. The third floor has a very dominant skylight throughout its length which is visible from all floors.

The lighting scheme focuses on the main skylight and the linearity of the space providing “the line” within hallways, the “spiral” and a playful sculptural element to interact with the skylight while allowing its view and daylight contribution.

These systems work together with a recessed mounted ceiling downlight within acoustical panels that provide the required lighting levels. Lighting levels are set during the day at 200 lux in the corridors and at 300 lux on the main axis, lowering the levels during the night, which allows for the architectural elements to have a greater visual impact.

Projectes relacionats

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Revista

Altres projectes per BMLD

Gordon Ramsay Restaurant
Doha, Qatar
El Mercat - Centro Comercial Les Glòries
Barcelona
Hotel María Cristina
San Sebastián
America's Cup, Senzone Port
Valencia
Museu Nacional d’Art de Catalunya MNAC
Barcelona