Bell–Lloc Winery

Palamós, Girona
Fotografia © Hisao Suzuki
Fotografia © Hisao Suzuki
Fotografia © Hisao Suzuki
Fotografia © Hisao Suzuki
Architects
RCR Arquitectes
Localització
Palamós, Girona
Any
2007

Cellars for private wine production and tasting are located between the vineyards and the woods,and designed in such a way that part of it is underground, thus creating a union where landscape and buildings become one. A promenade is defined by tilted recycled steel sheets with slits between them to allow natural light to penetrate. Visitors descend into the underground world of wine where there are large recycled steel vats, suspended barrels and bottles in racks. There is also a chapel at the foot of the slope and a small auditorium.

This is an experience for all the senses. The silence can be “heard”, the aroma of the wine can be perceived, the strength of the materials and the changes in temperature can be felt, the minimal light and shadows are experienced. Finally, there is the tasting of the wines. The winery’s unusual appearance is the result of its spatial geometry and the materials – recycled steel and stone – which embrace visitors and carry them to a concealed world where they can feel and taste a different time.

Projectes relacionats

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Revista

Altres projectes per RCR Arquitectes

Restaurant, Pavellons i Carpa a Les Cols
Olot
Museu Soulages
Rodez, France
Espai públic teatre La Lira
Ripoll
El Petit Comte Kindergarten
Besalú, Girona
Barberí Laboratory
Olot, Girona
Sant Antoni – Joan Oliver Library, Senior Citizens Center and Cándida Pérez Gardens
Barcelona