Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona

Barcelona
Fotografia © Lluís Casals
Fotografia © Lluís Casals
Fotografia © Lluís Casals
Fotografia © Ferran Mateo
Fotografia © Lluís Casals
Fotografia © Lluís Casals
Architects
PINEARQ
Adreça
Dr. Aiguader, 88, 08003 Barcelona
Any
2012
Equip
Alberto de Pineda, Manuel Brullet, Alfonso de Luna, Raúl García, Toni Montes, Volker Zimmermann, Estefania Aguado, Josep Rouro, Marc Muntané, Eva Tamayo, Jaume Piñol

Aquest centre forma part de la macro-illa sanitària que composa l’Hospital del Mar, que uneix assistència sanitària, docència i investigació. El repte és, per això, acoblar-se a la localització de l’edifici, en un espai envoltat per estructures singulars de diverses èpoques amb les que no competeix en alçada però es dialoga formalment en aquest entorn urbà consolidad. Així, amb la forma el·líptica, s’adapta un edifici de grans dimensions en aquest espai particular.

El perfil de l’edificació descendeix cap al mar per adequar-se a les edificacions del front marítim. L’estructura de fusta del tancament vola uns set metres des del terra en tot el perímetre amb la idea de restar pes a un gran volum. A més, el centre de l’edifici es buida per emmarcar visuals, regular l’assolejament i crear una imatge de lleugeresa respecte el volum.

Projectes relacionats

  • Jakob-Kaiser-Haus Berlin, Haus 4 und 8
    Horz + Ladewig Ingenieurgesellschaft
  • Überdachung Wilsdruffer Tor am Postplatz Dresden
    Horz + Ladewig Ingenieurgesellschaft
  • Schauspielhaus Düsseldorf
    Horz + Ladewig Ingenieurgesellschaft
  • Mensa und Bibliothek Gymnasium Schaurtestraße
    Horz + Ladewig Ingenieurgesellschaft
  • ita house
    東海林健建築設計事務所

Revista

Altres projectes per PINEARQ

Hospital Beatriz Ângelo
Loures, Portugal
Hospital Marina Salud de Dénia
Dénia
Reforma i ampliació de l'Hospital Asil de Granollers
Granollers
Hospital Doctor Moisés Broggi
Sant Joan Despí
Hospital Universitari QuirónSalud Madrid
Pozuelo de Alarcón
Laboratori Antidoping a Doha
Doha, Qatar