Presentació de la plataforma Catalan-Architects a Barcelona

Silvia Pujalte Toledo
30. octubre 2015
Presentació Catalan-Architects (Foto: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya)

El portal Catalan-Architects s'ha integrat a la plataforma World-Architects, que actualment alberga vint portals internacionals d'estudis d'arquitectura de tot el món, la qual cosa permet difondre a nivell internacional l’arquitectura catalana.

La iniciativa de la plataforma va començar a gestar-se fa tres anys, i el seu llançament ha estat coordinat pels comisaris de World-Architects per Catalunya, juntament amb el Grup d'Impuls de l'Arquitectura de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i neix per a donar visibilitat als estudis catalans d’arquitectura.

L’acte va comptar amb la presència del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, que va destacar que la plataforma World-Architects és una potent eina de promoció de l'arquitectura catalana, "que és de gran qualitat i excel·lent, i un element de referència fonamental en la construcció del país, en el passat, present i futur".

Josep Font, coordinador del Grup d'Impuls de l'Arquitectura, va explicar que el projecte, que compta ja amb 75 estudis catalans i es preveu que continui creixent, és "un domini independent de World-Architects, encara que comparteixi l'aspecte físic i la coordinació amb els altres dominis internacionals”.

World-Architects inclou plataformes nacionals dels EUA, Europa i l'Àsia, amb molt pes europeu, però amb poca presència de l'Amèrica llatina, la qual cosa permetrà als estudis catalans penetrar en aquests mercats llatino-americans a través dels butlletins que es publiquen periòdicament en castellà.

Un dels objectius de World-Architects és crear una xarxa de relacions al voltant d’un projecte entre especialistes de diferents temes, com ara paisatgistes, enginyers, dissenyadors d’interiors, lighting designers o fotògrafs d’arquitectura. Aquestes relacions seràn possibles tan a nivell nacional com internacional, ja què tota la informació està en castellà, català i anglès. També s’han inclòs càpsules audiovisuals monogràfiques als perfils d'alguns estudis d'arquitectura per reflectir millor la feina que fan.

L’acte ha comptat amb la presència d’una trentena d’arquitectes catalans, entre ells Carme Fiol de l’estudi Arriola Fiol, Xavier Bustos i Nicola Regusci de XNF arquitectes i comissaris de Cities Connection Project, Miquel Lacasta d’Archikubik, Albert de Pineda de Pinearq, Jordi Hidalgo i Daniela Hartmann, Manuel Ruisánchez, GCA Architects, Sebastià Jornet de Jornet Llop Pastor Arquitectes, Joan Ramón Rius de D'Aura, Mamen Domingo i Ernest Ferré, Josep Benedito o Jaume Bach, entre d’altres, així com representants d’altres institucions com ara Lluis Comerón, degà del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), Ramon Sanabria, Vicepresident de AxA, Elisenda Bonet de 48h Open House Barcelona o Ivan Blasi i Anna Giró en representació de la Fundació Mies van der Rohe.
 

Otros artículos de esta categoría