Palace of Justice

Cordoba
照片 © Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
© Fernando Alda
建筑师
Mecanoo
年份
2017
费用
未公开
楼层
1-5层
客户
Junta de Andalucía
Local Architect
Ayesa

The new Palace of Justice in Córdoba is located in Arroyo del Moro which is characteristically dominated by anonymous housing blocks, products of the rapid urban development of 21st century Spanish cities. The blocks that characterize the urban fabric of the zone were not capable of generating public space or offering something new to the city, but collectively they form a compact and coherent urban identity.

The addition of a public institution to the area creates the opportunity to upgrade the public realm and add a civic quality to this relatively new neighborhood. The massing strategy creates urban integration through fragmentation. It follows a similar strategy to the spontaneous growth process of medieval cities resulting in a volume which is carefully sculpted to adapt to the surrounding context.From the main entrance, the interior organization is easily recognizable. A central spine creates a circulation axis which connects to the various the programs of the building. This space spans through several floors across the length of the building and articulates each department. It also links the public circulation with the exterior patios. The spine echoes the architectural language of the exterior massing, with multi-level day-lit voids creating sculptural atriums throughout the building.

The internal functions become more private higher up the building. At the level of the square, the courthouse features an open ground floor that contains the most public sections such as courtrooms, marriage registry and restaurant. High security offices are situated off the upper courtyards and the archives and jail cells are found below ground level.

相关项目

  • WhO Interior Sheet
    WhO
  • Neues Wohnquartier in Mölln
    czerner göttsch architekten
  • Wohnhaus und Scheune
    Walker Architekten
  • National Museum of Qatar
    Werner Sobek – Engineering, Design & Nachhaltigkeit
  • OP Erweiterung medius Klinik Nürtingen
    weinbrenner.single.arabzadeh. architektenwerkgemeinschaft

杂志

以下出品方的其他项目 Mecanoo

La Llotja theatre and conference centre
Lleida
Montevideo Residential Tower
Rotterdam, 荷兰
Library Delft University of Technology
Delft, 荷兰
Kaap Skil, maritime and beachcombers museum
Texel, 荷兰
Library of Birmingham
Birmingham, Great Britain
Delft City Hall and Train Station
Delft, 荷兰