16 Social housing

Granollers, Barcelona
Architecten
onl, arquitectura
Adres
C/ Ramon Dagà 17, Granollers, Granollers, Barcelona
Jaar
2007

The architectural strategy used has been to create a building whose exterior is defined by a language that seeks abstraction through colour, rhythm, and movement: a language that will contrast with the domestic private life of the residents inside. To combine these two concepts moveable panels have been mounted on the façades. By opening or closing them, residents can choose the level of light or privacy they want at any time throughout the year. We did not want to build apartments which face only one way, as this would prevent cross-ventilation. The solution has been to create a service core, running up the full height of the structure, in a building corner by the entrance terrace-hall, which will allow cross-ventilation through its openings on either side.

Gerelateerde projecten

  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG
  • Golf-Park Aarau West
    Husistein & Partner AG

Magazine

Andere projecten van onl, arquitectura

Sports center
Vilanova del Vallès, Barcelona
Administration Pavilion of the Historical site "Sant Pau Hospital" - Restoration of interiors
Barcelona
60 Dwellings appartment block
Hospitalet de Llobregat, Barcelona
'Font del Roure' Nursery and Primary School
Masquefa, Barcelona
154 Rental social housing and public building
Barcelona