House in La Costa Brava

La Costa Brava
Vista nocturna des del carrer d'accés.
Vista diürna des del carrer d'accés.
Façana d'accés.
Piscina recoberta per toldos replegables.
Vista interior de la cuina.
Architetti
Llongueras Clotet Arquitectes
Indirizzo
particular, La Costa Brava
Anno
2011
Costo
0 - 100K
Piani
1-5 Piani
Colaborators

Magma arquitectura

Three houses combined into a single volume. Multifamily housing with the appearance of a detached house. Located in a residential neighborhood of standalone detached houses, the three-home complex is designed in a single structure with the aim of taking maximum advantage of the site’s buildable area.

It is located next to a bay on the Costa Brava, almost on the seafront in a steep plot. A platform comprising a perimeter wall of cyclopean quarry blocks serves as the basis for a Mediterranean garden on the top level. Above this garden, the main floor comprises a large horizontal platform that rises to the maximum level permitted to ensure the views and open horizon. The house is divided into two parts — for public and private life respectively — divided by a vertical permeable access and communication section. The platform of the house extends into a large terrace which houses the pool, receives sunlight from the south and looks westward offering views of the bay, like boats sailing on the ocean. Half the terrace is covered by an overhang while the other boasts wooden shutters that complete the house’s layout. These shutters can be closed or opened with large awnings, reminiscent of the sails of a ship, making it easy to adjust the sunlight and privacy on the terrace.

Walls and ceilings are covered in white and stone paving is installed throughout, except on the roof, which is built of wood, as a re-interpretation of the typical Mediterranean house.

Progetti collegati

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Rivista

Altri progetti di Llongueras Clotet Arquitectes

Overflow pool at sea
Port d'Addaia
High Resolution Specialties Center And Hospital
Córdoba
25 social housing for young
Barcelona
Twin Houses
Es Mercadal
Urbanization of Wagner and Llongueras Square
Barcelona