Transformation of an old store into a studio

Tarragona
Photo © NUA Arquitectures
Photo © NUA Arquitectures
Photo © NUA Arquitectures
Photo © NUA Arquitectures
Photo © NUA Arquitectures
Photo © NUA Arquitectures
Photo © NUA Arquitectures
Photo © NUA Arquitectures
Photo © NUA Arquitectures
Architectes
NUA arquitectures
Lieu
Tarragona
Année
2015

Constructor
Baumester SL, Rels
 
Surface
32m²
 
Year
2015
 
Photograhy
NUA Arquitectures
 

Tarragona, strategically located on a hill, has a close relationship with the Mediterranean. This geographical duality makes it possible to find such privileged places such as this studio, one of the few workplaces of the city with a sea view.

The aim of the project is to bring back the space used as storage for a long time and turn it into a wide and bright workplace.

The intervention was structured in three actions.

Undress.

We discovered the original structure of the building built in 1931, the house Antoni Rosell Fortuny, by the architect Francesc de Paula Morera Gatell. We rendered the brick wall in order to allow them to breathe and avoid deterioration caused by humidity.

Open.

We maximized the relationship between indoors and outdoors, encouraging visual contact with the sea. We removed walls connecting visually the studio with the common hall and public space. The arched structure helped to organize the space.

Inhabit.

We defined and personalized the studio using different pieces of furniture made out of pinewood which adapt to the space and the activities which are developed in it.

Projets liés

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Magazine

Autres projets de NUA arquitectures

SDA. Service center for food distribution
Campclar, Tarragona