Urbanization of Wagner and Llongueras Square

Barcelona
Zona de parterres que ordenen la circulació.
Photo © Lluís Casals
Zona d'estar i zona d'esbarjo de gossos.
Photo © Lluís Casals
Parterre i mobiliari urbà.
Photo © Lluís Casals
Zona ajardinada de la plaça.
Paviment de peces prefabricades de formigó amb alternança de peces allargades de formigó amb incrustacions d'acer inoxidable per les lletres i de cortén per les onades.
Estructures de malla electrosoldada per a conduir la vegetació que acompanya el recorregut peatonal principal de la plaça.
Planta amb esquema dels parterres de vegetació.
Architects
Llongueras Clotet Arquitectes
Address
plaça de wagner 7, 08017 Barcelona
Year
2011

New concept of sustainable public space. Large ground floor and car park in the basement (8000m²) in Barcelona, designed entirely with LED lighting to minimise maintenance costs. The proposal establishes a string of chained green slopes that structure and link the space, eliminating unevenness and architectural barriers. Behind these slopes there are playgrounds, a parking ramp, access to driveways, a dog exercise area, access roads and leisure areas. The elevated slopes and vertical gardening walls camouflage the location of the underground car park.

Related Projects

  • Dreifachturnhalle Gipf Oberfrick
    Walter Bieler AG
  • Umbau Wohn- und Geschäftshaus Sarnen
    Beda Dillier
  • INTERIOR FOR ZWEITWERK VOLKSWAGEN, DESIGN BY JULIAN APPELIUS
    Koy + Winkel
  • MCPARKING, AIRPORT BER
    Koy + Winkel
  • Erweiterung Schulanlage Dorf
    Bürgi Burkhard von Euw

Magazine

Other Projects by Llongueras Clotet Arquitectes

Overflow pool at sea
Port d'Addaia
High Resolution Specialties Center And Hospital
Córdoba
25 social housing for young
Barcelona
Twin Houses
Es Mercadal
House in La Costa Brava
La Costa Brava