68 social housing units in [email protected]

Barcelona
Fotografia © Adria Goula
Fotografia © Adria Goula
Fotografia © Adria Goula
Fotografia © Adria Goula
Fotografia © Adria Goula
Fotografia © Adria Goula
Architects
BAAS arquitectura
Localització
Barcelona
Any
2015

The building stands in a strange location, in a courtyard at the centre of a city block in the [email protected] district with no direct access to the street.

This awkward volume created by planning, with one 11-storey section and another six floors high, is nuanced by the strategic crushing of the corners where it joins the surrounding buildings.

It is built of black brick, which contrasts with the building?s technological surroundings, and has long windows that give the apartments plenty of light and exceptional views for such small spaces.

The project consists of one 7-storey block and one 11-storey block housing 68 apartments of 70m2 each. The design suggests an open central services area.

Projectes relacionats

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • Europäisches Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Revista

Altres projectes per BAAS arquitectura

SS house
Majorica
Progrés-Raval Health Centre Badalona
Badalona
Law Courts Sant Boi de Llobregat
Sant Boi de Llobregat
Faculty of Radio and Television Katowice
Katowice, Poland
Alta Diagonal Office Building
Barcelona
Barcelona Museum of History at the Oliva Artés Factory
Barcelona